diumenge, 22 de març del 2020

Confinament: idees motricitat fina. Senyo sandra

Idees per treballar motricitat fina:

1- POMPONS O SIMILAR:

Agafar-los o traspasar-los d'un recipient a un altre. aquestes petites boletes poden resultar unes grans aliades per al desenvolupament de la motricitat fina. Depenent de l'edat i habilitat dels nens i nenes, podeu afegir tot tipus de reptes, com la identificació i classificació de colors, mides, comptatge ..

2- PINÇES D'ESTENDRE

Unes simples pinces d'estendre la roba poden ser un exercici boníssim per a millorar la motricitat fina. Mentre els nens juguen amb les pinces estaran enfortint els dits índex, cor i polze, i mesurant la força que han de fer a la pressió.

3- GOMES DE CABELL
Els nens poden enfortir les seves habilitats de motricitat fina mentre col·loquen gomes al voltant dels tubos. Es una activitat molt simple però pot convertir-se en un divertit repte segons els anem indicant.

4- PINCES DE LES CELLES

Jugant amb les pinces estan treballant la força en dits i mà, poden fer traspassos i classificacions amb altres materials.

5- NETEJA-PIPES
Una altra activitat molt simple i divertida és posar els neteja-pipes en els forats d'una cistella o colador de cuina, poden travessar-o fins i tot crear divertides formes i nusos amb ells. També podeu utilitzar-los de suport per enfilar boletes, macarrons, palletes ...

6- COLADORS DE CUINA

Un altre interessant i sobretot entretingut joc és ficar espaguetis o palletes per cada un dels forats del colador.   

7- PLASTILINA

No només és una activitat creativa i divertida, la seva manipulació també desenvolupa algunes habilitats importants. Estrènyer-la, esprémer-la, pastar, estirar-la, enrotllar-la, pessigar ... tot això ajuda a enfortir els músculs dels dits, sense oblidar que també resulta una interessant experiència sensorial.

Si no teniu plastilina us deixem una recepta molt fàcil de fer amb ingredients que segur teniu a casa:


 8- AMPOLLES AMB TAPÓ DE ROSCA

Cargolar i descargolar taps amb l'ampolla de la color que els correspongui és un genial exercici amb el qual estarem treballant dos importants aspectes, identificació dels colors i motricitat fina.

9- TISORES

Bàsiques per la coordinació motriu. Podeu retallar amb els vostres fills i fer creatives i originals composicions amb les retallades. O simplement demanar-los que us ajudin a preparar les mongetes per menjar!

10- ESPONGES

Prepareu dos recipients separats, un ple d'aigua i l'altre buit. Després, amb una esponja el nen/nena ha de traspassar l'aigua d'un recipient a l'altre!

11- ESCURADENTS

Insertar macarrons en escuradents també és molt bo per l'activitat motriu.

12- TUBS CARTRÓ WC

Serveixen per fer classificacions amb els petits, de colors, de quantitat... Donen molt de joc! 

13- GOMETS

Els gomets si en disposeu són un gran recurs per fer moltíssimes activitats i potenciar la creativitat en els vostres fills i filles. Permeten fer seriacions, classificacions per colors...

14- PINTA UNGLES

També és una bona manera de treballar la precisió amb els dits, o bé que us pintin les ungles o fer una plantilla, s'ho pasaràn molt bé!!

15- PALS ORELLES

També serveixen per fer activitats motrius i donen moltes possibilitats, som-hi!

16- OUERES

No les llençeu!! Són perfectes per fer classificacions amb els petits de la casa!
17- PASTA
Mentre penseu quin àpat fer, deixeu que els nens i nenes classifiquin, manipulin, introdueixin la pasta en altres objectes... Podeu fer collarets, pulseres... Mai la pasta havia donat tantes possibilitats!!


Així doncs aquí teniu diferents propostes amb els materials esmentats, us facilitem les imatges en aquest post. Animeu-vos i etiqueteu tot allò que feu: @escola_piaget 

Per una altra banda, també us informem dels concerts en directe d'alguns músics i autors que fan contacontes en directe a través de les xarxes socials. En temps difícils com els que estem visquent, fer riure i entretindre una estona és el millor regal que ens poden fer!!


- FACEBOOK de la LLIBRERIA L'ORELLA VERDA expliquen contes. 
ELS TITIRITEROS DE BINÉFAR cada matí fan un conte en directe al seu FACEBOOK.
-ANNA LLENAS a les seves xarxes socials explica els seus contes cap a les 12h del matí.
- A les 11h llibreria el GENET BLAU per la seva xarxa social.
ARITMERECONTES cada dimecres a les 20,30.
-DAMARIS GELABERT al seu canal de youtube DIMECRES farà concert a les 18h.
-VIVIM DEL CUENTU cada tarda en directe a les 17h.
-UNA MÀ DE CONTES I MINTY, LA FADA.. a tv3.

Ànims cargols, us animem molt a fer aquestes activitats!

























1 comentari:

  1. Quines propostes tant xul.les i senzilles amb materials q totss tenim a casa i amb les q poden passar una bona estona tot repassant colors, quantitats, fent traços i classificacions i exercitant la motricitat fina i óculomanual!! Milers d gràcies x oferir-nos aquest ventall d' idees, Sandra!

    ResponElimina