dilluns, 30 de març del 2020

Segona quinzena confinats

Hola a tothom, 


Estic molt contenta de llegir que esteu bé vosaltres i les vostres famílies. Desitjo de tot cor que continuï així. 



He preparat una nova entrada al blog amb el qual espero donar resposta a les inquietuds que m'heu fet arribar a través de comunicats. Si algú necessita recursos, d'altre tipus, els anem parlant de manera personal. 



Alguns m'heu preguntat per un horari per gestionar el dia a dia. Bé, és una qüestió molt familiar, però el que jo us proposaria seria un horari tipus aquest:

- Esmorzar
Psico/activitat física
- Activitat dirigida
- Joc lliure
- Dinar
- Migdia/descansar
- Activitat dirigida
- Joc lliure/ psico
- Joc en família. Joc de taula junts. Videotrucada a la família
- Rutina vespre: bany, sopar, conte, dormir


Evidentment que no cal seguir aquest horari. El podeu adaptar al vostre ritme i necessitats com a família. El que  que va molt bé és una rutina habitual que els permeti anticipar què passarà en aquell dia i a cada moment. Aquests dies de confinament són estrany per a tots, i els nens tenen una gran capacitat d'adaptació als canvis, però si els ajudem ho tindran més fàcil.



Més recomanacions importants: 

Feu-los participar de les rutines de casa i feu-los responsables de, cada cop més, petites tasques domèstiques. És moment de seguir treballant hàbits que ja tenen adquirits i sobretot una oportunitat fantàstica d'introduir de nous. 

No deixeu de treballar hàbits d'autonomia i higiene (especialment rentar mans, tossir al braç...) Aprofitem el coronavirus per ensenyar-los recursos que els permetin protegir-se d'ara en endevant. No us oblideu de preguntar-los com se senten i ajudar-los a posar paraules als seus sentiments i sensacions. 

Parleu molt amb ells, explique-los coses, feu-los entendre la situació actual amb contes, cançons... El desenvolupament del llenguatge no s'atura i a P3 és molt important oferir-los vocabulari nou a través de contes, de jocs, de cançons, per afavorir l'estructuració de pensament i la capacitat de raonament. 

Alerta amb l'ús de les noves tecnologies/ pantalles. És un recurs més, que als pares ens dóna un temps de respir, però reviseu que el contingut sigui adequat i útil per aconseguir els objectius que tenim i no l'objectiu adult de tenir una estona "lliure". Aprofiteu els conta contes, els espectacles de cultura que aquests dies ofereixen de manera gratuïta... 

Per últim, una recomanació pels papes i mames: molt important buscar moments per tenir cura de nosaltres mateixos. Cada cas familiar és particular, però si en el dia a dia és important trobar aquests moments, ara confinats encara més. Així que tothom de casa ha de col·laborar en tenir cura de tots els de casa. 


A continuació us proposo un seguit d'activitats per cremar energia, exercitar-nos i treballar la motricitat gruixuda: 


1. Circuit de saltar pel sofà i anar per sobre i sota de les cadires. Varietat possibles
2. Circuits a terra amb un cordill/ corda/ cinturó d'una bata/ cel·lo de color per passar per sobre fent equilibris. 
3. Circuits d'obstacles. Posem cordes a les potes de les cadires a les potes de les cadires /o enganxat a les parets d'un passadís on ells han de passar sense tocar les cordes. 
4. Partit de tenis-globus
5. Basquet amb una pilota i un cubell
6. Sessió de Zumba: vídeo al YouTube i tots a ballar
7. Sessió de circ. Busquem per casa material per fer malabars, encistellar, acrobàcies.... Si ens disfressem serà més divertit. 
8. Gimcana per aconseguir tresors. Si ens disfressem de pirates molt millor. 
9. guerra de coixins
10: A l'anterior entrada hi havia una foto amb uns cartells amb mans i peus dibuixats que poden anar molt bé per fer un circuit. 
11. Joc de punteria. 
12: taller de massatges amb les mans, amb crema, amb pilotes petites....
13: llançament de peluixos
14: taller de ioga




Tot seguit us proposo 14 propostes dirigides per les dues següents setmanes: 

1: Taller de cuina. Fem una mona senzilla amb un Dònut i ou "kinder". Guarnida amb "lacasitos" o virutes de colors. 
2: Juguem amb mongetes pintades amb colorant alimentari. Aquesta activitat és una proposta lliure per fer trasvassaments. El material que necessitem són mongetes blanques, bosses de plàstic de congelar, vinagre i colorant alimentar. Pel joc necessitem envasos de iogurt, tubs de paper de vàter i de cuina, embuts... 
3: Creació mini món de la primavera/ granja... Servirà per donar-li un altre aire a les joguines que ja tenim. Si busqueu idees de minimons, n'hi ha infinits... Jo proposo primavera perquè així també podeu treballar aspectes d'aquesta estació (Surten flors, animalons... Ideal per treballar nou vocabulari).
Pot durar la setmana sencera, deixar-lo a la mà dels nens, podem introduir coses noves amb algún conte. 
4: Taller de música. Cantar cançons, veure algun concert a les xarxes, construir algun instrument... 
5: Sessió de disfresses. Amb roba, tovalloles, si teniu teles... Imaginació al poder. 
6: Feines del cole dia si, dia no. Aquestes dues setmanes ens dedicarem a la lletra E, l'escriptura del nom propi, i treball del número 2. 
7: Pasta de sal. Fer-la i fer figures amb ells.
8: Pintar les figures de pasta de sal
9: Treball manual de primavera proposada per la senyo Aida. A casa estem fent diverses i aprofitem per guarnir el finestral del balcó.
10: Mural de pintura amb mans i peus. Encara no heu fet l'arc de Sant Martí?? Som-hi
11: Plantar un llegum a una bossa i posar-ho a la finestra per anar veient com creix. 
12: joc lliure amb espuma d'afaitar sobre la taula. Ideal per practicar el nom, els números, traços, dibuixos... Si teniu pintura o colorant alimentari podeu jugar a fer l'espuma de colors. 
12: Visionat de pel·lícula junts amb crispetes. Comentar la peli.
14: proposta motricitat fina senyo Sandra




Bé, us deixo idees que podeu aprofitar. Són activitats per tal que en un parell de moments al dia els adults hi estiguem presents i actius, gaudint d'una estona amb ell. Us encoratjo a aprofitar aquest confinament per connectar amb els nostres fills encara més. El temps s'ha parat, no tenim excuses. ;)

Volem fotos i feedback de quines activitats us han anat bé o que ens expliqueu quines activitats us han funcionat.

Estem en contacte!
Una abraçada

1 comentari:

  1. Nosaltres fem d tot: zumba kids, sessions d cardio, pedicura, juguem al twister, al limbo, al Gastón Cabezón, al Salta pirata, a l' aranya peluda i, a diari, mengen el seu entrepà al balcó a l' hora del pati!! Ah, i l' altre dia van passar-s'ho pipa amb un simulador d muntanya rusa del youtube!!Mireia, milers d gràcies x tenir-nos tant presents i preocupar-te dels nostres petits! Ànims, ja queda un dia menys xq tot millori!

    ResponElimina